Wenkbrauwen waxen

Heb jij over wenkbrauwen harsen gehoord? Of was het nou wenkbrauwen waxen waar je mee aan de slag moet. Wil jij ook mooie geaccentueerde wenkbrauwen die jouw sterke kenmerken naar voren laten komen? Strakke wenkbrauwen zijn in deze tijd niet weg te denken en we willen allemaal die mooie strakke wenkbrauwen en wenkbrauwhaartjes die we niet dagelijks met een pincet hoeven weg te plukken. Hoe creëren we deze strakke wenkbrauwen dan? Wenkbrauwen waxen is de oplossing.

Wenkbrauwen waxen

Door je wenkbrauwen te waxen zorg jij ervoor dat je lang kunt genieten van prachtige mooie en strakke wenkbrauwen. Wanneer jij je wenkbrauwen waxt worden je wenkbrauwharen met wortel en al verwijderd. Hierdoor zullen je wenkbrauwhaartjes ook dunner terugkomen. Je wenkbrauwharen voelen ook nog eens zachter aan. Hoe fijn is dat?

Verschil harsen en epileren

Wanneer jij je wenkbrauwen zelf epileert met een pincet ben je best wel lang bezig om ze een voor een te verwijderen en daarnaast zijn het juist de kleine donshaartjes die je amper kunt zien en erg moeilijk te epileren zijn.
Voordat je het weet zijn je wenkbrauwharen alweer terug gegroeid. Laat je wenkbrauwen harsen of waxen zodat je wenkbrauwen langer en beter in model blijven zitten.

Harsen waxen verschil?

Mocht je het nog niet weten: waxen en harsen zijn hetzelfde. In het Engels betekent waxing waxen. Bij beide behandelingen worden in principe dezelfde techniek gebruikt.
Het enige verschil zit m tussen de verschillende soorten wax en hars.

Wenkbrauwen harsen door een wenkbrauwstyliste

Laat jij je wenkbrauwen waxen door een wenkbrauwstyliste in een schoonheidssalon of bij een brow bar?
Dan zal de wenkbrauwstyliste kijken of jouw wenkbrauwen de goede verhoudingen heeft en kijkend naar jouw gezichtskenmerken.
Vervolgens wordt er gekeken naar waar je wenkbrauw begint, waar het hoogste punt van je wenkbrauw zit en als laatste waar jouw wenkbrauw eindigt.
Hier naar kijkend is het de kunst om beide wenkbrauwen even dik te maken en de juiste vorm te geven die bij jouw gezicht past.
De wenkbrauwstyliste probeert om jouw wenkbrauwen zo symmetrisch mogelijk te maken.
Tijdens het waxen worden er aan de onderkant, bovenkant en tussen de wenkbrauwen haren verwijderd.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een waxspatel waar de hete wax aan zit.
Deze wordt uitgesmeerd op de huid. Zodra de hete, vloeibare wax is afgekoeld en hard is kan deze er met een snelle beweging tegen de haargroei in worden afgetrokken.

In het pijnlijk om je wenkbrauwen te waxen?

Voor de een is het verwijderen van de wax niet geheel pijnloos en de ander ervaart tijdens de behandeling geen pijn.
Wel is het belangrijk dat de huid goed strak getrokken wordt tijdens het waxen om zo alle ingekapselde haren mee te nemen en te verwijderen.
Als allerlaatste wordt er nog gebruik gemaakt van een pincet om die laatste eigenwijze haren te epileren. Na de wax behandeling zal de wenkbrauwstylist je wenkbrauwen insmeren met lotion of gel die de pijn en de roodheid verminderd.
Na de wax behandeling kan jij heerlijk gaan genieten van je stralende wenkbrauwen.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.