wenkbrauwen zelf epileren

Wil jij jouw wenkbrauwen epileren maar weet je niet hoe je dit goed doet? Lees hier meer.

Wenkbrauwen zelf epileren

Als je aan de slag met het epileren van jouw wenkbrauwen is het belangrijk om zo min mogelijk te veranderen aan de bovenkant van je wenkbrauwen. Als je dit wel doet verander je daarmee de natuurlijke vorm ervan en dit is vaak niet zo mooi. Verdwaalde haartjes weghalen is natuurlijk top. Hou er vervolgens ook rekening mee dat geen twee wenkbrauwen zijn hetzelfde zijn. Het heeft dus geen zin om door te gaan met plukken tot je twee identieke wenkbrauwen hebt.

Als je het gevoel dat je het aan het verprutsen bent dan is dit vaak ook zo. Stop er dan even mee en denk goed na wat de juiste oplossing is. Ga niet in paniek door.

Wat heb ik nodig om mijn wenkbrauwen zelf te epileren?

  • Een spiegel
  • Goed licht
  • Een pincet
  • Een potlood

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren en je wenkbrauwen verven? Dan is het beter om eerst je wenkbrauwen te verven met een goede wenkbrauwverf. Daarna ga je als volgt aan de slag met een pincet.

Wanneer je wenkbrauwen epileert met een pincet is het belangrijk om 1. niet te veel haren weg te halen en 2. naar de vorm van je wenkbrauwen te kijken.

Pro tips voor het epileren van jouw wenkbrauwen:

Pro tip 1.
Zorg voor een scherp pincet met spitse punten. Met een grof pincet is het moeilijk om precisiewerk te verrichten. Lees hier welke pincet ik jou aanraadt en waarom.

Pro tip 2.
Het is handig om je wenkbrauwen te epileren als je net gedoucht hebt. De huid en haartjes zijn dan wat zachter, waardoor het niet zo’n pijn doet als je haartjes eruit trekt.

Pro tip 3.
Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Daarna de haartjes onder en boven de wenkbrauwen.

In 8 stappen naar mooie wenkbrauwen

Stap 1. Borstel je wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje
Stap 2. Knip te lange haren weg door de haren met het borsteltje omhoog te kammen en vervolgens alles wat boven het borsteltje uitkomt te knippen
Stap 3 en 4. Met een speciaal mesje kun je haren die ‘ver’ buiten je wenkbrauw groeien weghalen. Deze stap is niet per se nodig.
Stap 5. Leg een hendel van een kwast langs je neus recht omhoog. Tot hier moet je straks bijtekenen.
Stap 6. Leg de hendel vervolgens vanaf je neus over je pupil naar de boog van je wenkbrauw. Dit is het hoogste punt die je bijtekent.
Stap 7. Leg de hendel langs de neus naar de buitenkant van het oog. Nu zie je hoe lang de wenkbrauw hoort te zijn voor het mooiste resultaat.
Stap 8. Tijd om de wenkbrauwen bij te tekenen!

Bepaal het begin-, eind- en hoogste punt van jouw wenkbrauw

1. Het begin van je wenkbrauw
2. Het hoogste punt van je wenkbrauw
3. Het uiteinde van je wenkbrauw

Hoe start je als je je wenkbrauwen gaat epileren? Dat is een makkelijke. Pak een potlood (of een oogschaduwkwarst), houd hem verticaal tegen je neusvleugel en kijk waar hij je wenkbrauw kruist (1). Dát is het punt waar je je wenkbrauw het beste kunt laten beginnen.

Het hoogste punt (2) valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenkbrauw taps toeloopt. Je wenkbrauw eindigt op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek (3).

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.