Welke foundation heb ik nodig?

Ben jij benieuwd wat foundation is, welke foundation bij jouw huid past en welke kleur foundation jij nodig hebt? ✓Binnen 3 stappen dé perfecte foundation.
Foundation is key en een erg belangrijke stap voor de basis tijdens je make-up routine.
Zie je gezicht als een mooi canvas en jij bent de artiest die als een soort van Picasso een prachtig kunstwerk maakt, met jouw eigen gezicht als hoofdonderwerp.
Vandaag ben jij i.p.v. Picasso de Make-up Artist.
Waarbij verf de beste vriend van een schilder is, is jouw beste vriend foundation.
Hoe zorg jij ervoor dat de foundation die jij gebruikt ook je beste vriend blijft en niet omgetoverd wordt tot je aartsvijand?

Met deze 3 gemakkelijke stappen weet jij zeker dat je de juiste foundation vindt die ook echt goed matcht bij jouw gezicht. Ben jij benieuwd welke foundation bij jou past? Lees het artikel zodat jij weet welke foundation jij nodig hebt en antwoord kunt geven op de vraag: hoe kies je foundation?

Wat is foundation

Foundation zorgt ervoor dat jouw huid er zowel qua textuur als kleur egaal uit en dient als een basislaag voor andere soorten make up. Foundation kan daarnaast ook zorgen dat een huid een iets lichtere of iets donkere tint krijgt. Het is in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals in crèmevorm, stiftvorm, mousse of in vloeibare vorm. De vloeibare variant komt het meeste voor. Foundation is te krijgen voor de meeste huidtypen en huidtinten, de meest voorkomende huidtypes of tinten zijn licht, normaal en/of donkere huid.

Welke foundation is goed voor je huid?

Het bepalen van jouw huidtype is belangrijk omdat je dan ook weet wat voor foundation textuur het beste is voor jouw huid. Het bespaart je tijd in de zoektocht naar de juiste foundation. Hieronder zie je de verschillende soorten huidtypen met daarbij wat voor soort foundation textuur jij nodig hebt.

Droge huid

Vloeibare, cremige textuur.

Vette huid

Poeder of olievrije foundation

Normale huid & Gecombineerde huid

Dit zijn de makkelijkste huidtypen die je maar kan hebben. Beide huidtypen kunnen ook de meeste texturen gebruiken. Je huid is geschikt voor alle type foundation texturen.

Gevoelige huid

Minerale poeder foundation

Welke kleur foundation?

Hoe kies je de juiste foundation kleur? Om de perfecte kleur foundation te kunnen vinden voor jouw gezicht is het belangrijk om te kijken of jouw huidskleur koel of warm is. Dit noemen we ook wel eens ondertoon. Een warme huidtype heeft vaak een gelige ondertoon en het koele huidtype heeft een roze achtige ondertoon.
Met behulp van deze vragen bepaal jij welke ondertoon jij hebt en kun jij antwoord geven op de vraag: welke kleur foundation heb ik nodig.

Welke foundation kleur past bij mij

KOELWARM
Wat is de kleur van je aderen?blauw/paarsgroen
Welke kleuren staan je beter?wit, blauw, groen, paars creme, rood, oranje, geel
En welke kleur sieraden? zilver goud
Hoe word je bruin? roodachtig bruingoudbruin

Het kan ook zijn dat je in geen van beide categorieën valt, dat betekent dat jij een neutrale ondertoon hebt. In dat geval kan je het beste een gelige ondertoon kiezen. Dit geldt dan echt als jij een lichtbruine tot medium bruine huid hebt. Wanneer jij een diep en donkerbruine huid hebt dan is de ondertoon roodachtig.

Welke foundation is het beste?

Nu je weet wat voor soort huidtype jij hebt en welke ondertoon jij nodig hebt is het nu tijd om de juiste match te vinden. Dit noem ik dan ook graag de testfase. Eerst testen en dan geloven want alleen zo kan jij bepalen welke foundation goed is en welke foundation goed dekt.

Welke foundation past bij mijn huid test

Hoe kan je dit het beste testen? Door de foundation ook aan te brengen op je gezicht. Waar moet ik de foundation aanbrengen? Op de kaaklijn of in de nek/hals. Foundation op de hand testen is een DON’T. Niet doen dus.

Welke kleur foundation past bij mijn huid test

Ook is het belangrijk dat als je foundation test dat je dit het beste in daglicht kunt doen. Niet onder een felle tl balk. Hebben ze niet echt goed daglicht in de winkel of drogisterij kijk dan even of er een raam in de winkel is zodat je toch nog wat daglicht hebt om te kunnen testen.
Mocht het zo zijn dat er geen raam in de winkel is loop dan even naar ingang van de winkel waar genoeg daglicht is.

Tip: Heb je jouw perfecte foundation gevonden? Zorg dat je een paar tinten foundation hebt.
Waarom? zul je je misschien afvragen? Je huidskleur verandert van kleur tijdens bepaalde seizoenen. Door meerdere tinten foundation te hebben kun je deze mengen met elkaar en alsnog de juiste foundation kleur creëren die perfect matched bij jouw gezicht.

Geen liefhebber van foundation?
Ben jij geen liefhebber van foundation? Vind je de textuur te dik, plakkerig etc, dan zijn er een paar andere goede alternatieven die een foundation kan vervangen.
Een BB (Blemish Balm) cream, CC (Correcting Color) cream of een getinte dagcrème.
Hou jij meer van lichtgewicht gevoel op je gezicht? Dan zou je ook je foundation kunnen mengen met je dagcrème.
Ben jij een van die geluksvogels? Dan heb jij mazzel en heb je aan een beetje concealer en wat poeder al genoeg.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.