Tips voor mooie wimpers

Mooie wimpers krijg je niet zomaar. Allereerst is het belangrijk dat je je wimpers goed verzorgt. Gebruik dus ten aller tijden een wimper serum. Naast dat je wimpers er gezonder en voller van worden zijn ze ook sterker en zullen ze minder snel afbreken en kunnen ze meer hebben. Bijvoorbeeld wanneer je vaak een wimperkruller gebruikt voordat je je mascara aanbrengt.

Mascara is een van de meest gebruikte make-up producten dat vrouwen gebruiken wanneer ze hun wimpers mooi willen maken. Mascara zorgt ervoor dat je wimpers extra volume krijgt. Voor dat je je mascara aanbrengt op de wimpers zijn er een paar tips die je vooraf kunt doen voor een optimaal resultaat

  • Krul je wimpers met een wimperkrultang. Je wimpers krijgen door de krultang een lichte draai naar boven. Je wimpers zien er direct langer uit! Wanneer je gebruik maakt van een wimperkruller, knijp de wimperkruller absoluut niet langer dan 6 seconden dicht. Wanneer je dit namelijk wel doet dan kan je je wimpers beschadigen en kunnen ze zelfs afbreken..
  • Hierna kan je een wimper primer aanbrengen wat voor extra volume zorgt. Daarbuiten is het een goede basis voor je mascara.
  • Hierna kan je de mascara aanbrengen. Begin bij de wortels en werk naar het uiteinde toe.

Een andere tip voor wimpers met mascara is babypoeder. Als je na de 1e laag mascara babypoeder met een klein kwast/kwastje aanbrengt op de wimpers en daarna je 2e laag mascara aanbrengt. Geeft dit een enorme volume.

Smeer voordat je gaat slapen een dun laagje vaseline op je wimpers om ze te verzorgen. Hierdoor breken ze minder snel af. Het is een goede verzorging voor je wimpers terwijl je ligt te slapen en je hoeft er niets voor te doen.

Je kan je wimpers ook laten verven. Wimpers verven heeft een behoud van zes weken. Dit heeft een mooi effect en laat je wimpers extra spreken. Vaak kiezen vrouwen die blond zijn van zichzelf voor deze methode, doordat zij mindere donkere wimpers hebben.

Wimperextensions

Er zijn verschillende manieren om je wimpers te verlengen:

  • Lash lift. Een wimperlift is een natuurlijke manier om je wimpers langer te laten lijken. Dit is een behandeling met verschillende lotions die je aanbrengt op de wimpers waardoor je deze kunt hervormen in een mooie omhoogstaande krul
  • Wimperextensions. Dit is de meest bekende methode. Veel vrouwen maken hier gebruik van vooral wat jongere dames. Naast de jonge dames is het ook leuk om te zien dat 38 plus hier ook steeds vaker voor kiest. Vaak kiezen zij voor een natuurlijke uitstraling. De one by one wimperextensions zijn hier dan ook uitermate geschikt voor. Op elke natuurlijke wimperhaar wordt er een wimperextension geplaatst. We wimperextensions blijven 3 tot 4 weken goed zitten mits je ze ook goed verzorgd.
  • Nepwimpers. De nepwimpers zijn er in allerlei verschillende soorten modellen en maten. Genoeg om uit kiezen. Het grootste voordeel van deze nepwimpers is dat het een kwestie is van een beetje wimper lijm aanbrengen op de rand en plakken maar. Wil je voor een avondje mooie lange wimpers hebben is dit een geweldig alternatief! Overigens, vaak zit er een kleine tube met wimperlijm bij inbegrepen dus deze hoef je niet meer aan te schaffen. Het eraf halen van de nepwimpers gaat ook heel makkelijk. Je kan ze er langzaam vanaf trekken en klaar is kees.

Zelf wimpers verven

Je eigen wimpers verven en waarom?
Buiten het feit dat je je wimpers kan laten verven in de schoonheidssalon. Kan je dit ook heel makkelijk zelf doen!
Je wimpers verven zorgt ervoor dat ze duidelijk zichtbaar worden en dat geeft gelijk een mooie uitstraling.

Hier zijn wat tips en tricks die je hierbij kunt gebruiken:

  • Vind je het fijner om wat preciezer te werk te gaan is het ook mogelijk om een wattenstaafje te gebruiken met hierop wat make-up reiniger zonder olie. Zorg dat je wimpers goed schoon zijn en vrij van make-up resten.
  • Smeer een beetje vaseline op je vingertop en breng dit op je ooglid aan en onder je wimpers. Dit zorgt ervoor dat de verf niet in de huid trekt mocht je hier en daar per ongeluk op je huid zitten of uitschieten.
  • Breng nu de wimperverf aan om de beurt. Zorg er wel voor dat de inwerktijd hetzelfde is. Lees goed op de verpakking hoelang de inwerktijd is en hoeveel verf je nodig hebt.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.