Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes.

  • Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen

De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo:
Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen door deze op te meten.
Leg de pincet verticaal langs je neus. Hier begint je wenkbrauw en dit is ook het begin waar vanuit je gaat meten

Draai vervolgens de pincet naar punt 2. Dit is de boog van je wenkbrauw.
Als laatste draai je de pincet naar punt 3, precies langs je oog. Dit is het einde van de wenkbrauw
Als je dit volgens deze stappen doet. Zorg je ervoor dat je wenkbrauwen aan beide kanten symmetrisch zijn met elkaar.

  • Epileer je wenkbrauwen niet te vaak en haal niet te veel haren weg.

Pas altijd op dat je niet teveel haren weghaalt. Het is wel vanzelfsprekend dat je dit doet tussen de wenkbrauwen en onder je wenkbrauwen maar doe dit niet teveel. Een tip voor het epileren van wenkbrauwen: kam eerst je wenkbrauw haartjes naar boven, haal dan alle haartjes weg die aan de onderkant uitsteken. De haartjes die aan de bovenkant uitsteken kan je knippen maar let goed op hoeveel je weghaalt want je kan niet meer terug.

  • Werk je wenkbrauwen bij met de juiste materialen.

Als je je wenkbrauwen bijtekent zorg er dan voor dat je een juiste penseel of potlood hiervoor gebruikt. Een penseel die plat is werkt het beste.
Je kan tijdens het bijwerken van je wenkbrauwen gebruik maken van kleurverschil. Hierdoor lijken je wenkbrauwen langer. Kies een kleur iets lichter dan je eigen haarkleur, deze kleur gebruik je voor het begin van de wenkbrauw. Maak je wenkbrauw verder af met dezelfde kleur als je eigen haar.

  • Gebruik wenkbrauwgel

Sommige vrouwen hebben last van warrige haartjes, haartjes die uitsteken of de hele andere kant opstaan. Hiervoor kan je een wenkbrauwgel gebruiken, die te koop is bij verschillende drogisterijen. Door de wenkbrauwgel worden de haartjes net als bij gel iets harder en worden ze als het ware vastgeplakt op de juiste plek. Dit is een hele handige methode voor vrouwen die hier last van hebben.

  • Concealer voor je wenkbrauwen

Als laatste kun je je wenkbrauwen afwerken met een concealer. Doe dit door middel van een dunne penseel. Trek met de penseel een lijn concealer onder de wenkbrauw, doe dit ook aan de bovenkant. Blend nu de concealer uit. Hierdoor lijken je wenkbrauwen veel strakker. Dit geeft een mooie uitstraling en een optimaal resultaat voor mooie wenkbrauwen.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Tips voor mooie wimpers

Mooie wimpers krijg je niet zomaar. Allereerst is het belangrijk dat je je wimpers goed verzorgt. Gebruik dus ten aller tijden een wimper serum. Naast dat je wimpers er gezonder en voller van worden zijn ze ook sterker en zullen ze minder snel afbreken en kunnen ze...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.