Mooie wenkbrauwen: 5 onmisbare wenkbrauw tools

Wil jij graag mooiere wenkbrauwen maar weet jij niet zo goed hoe je dat zelf moet doen? Dit zijn de tools. Ontdek het nu. We bespreken ze stap voor stap.

Tegenwoordig zijn wenkbrauwen en het shapen van wenkbrauwen helemaal hot. Wenkbrauwen zijn er in allerlei verschillende vormen en stijlen. Geen paniek, door deze tips zorg jij ervoor dat jouw wenkbrauwen er geweldig uit zien!

Tijdens een wenkbrauw behandeling in de salon volgen we de volgende stappen: reinigen, kleuren, shapen, knippen, waxen, epileren en stylen.

Gebruik de juiste wenkbrauw tools

Welke tools heb ik nodig om mijn wenkbrauwen te shapen?

  • Tweezer
  • Wenkbrauw kwast
  • Wenkbrauwgel
  • Wenkbrauwpoeder
  • Wenkbrauwpotlood
  • Optioneel: Highlighter

Epileer je wenkbrauwen met een tweezer

De welbekende tweezer is een van de belangrijkste tools die ervoor zorgt dat jij die kleine wenkbrauwhaartjes met precisie kan verwijderen. Wat is een tweezer? Een ander woord voor een tweezer is een pincet speciaal bedoeld voor jouw wenkbrauwen. Het verwijderen van wenkbrauwhaartjes om zo een mooie wenkbrauw te creëren heet epileren. Epileren is dan ook nodig om ervoor te zorgen dat jij mooiere wenkbrauwen krijgt. Misschien heb je van jezelf al een mooie wenkbrauw maar om een mooie geëpileerde wenkbrauw te creëren is

Wenkbrauw Kwast

Als je je wenkbrauwen per ongeluk iets te donker hebt aangezet met wenkbrauwpoeder of potlood, kam ze dan een paar keer stevig door met zo’n wenkbrauwborstel. Zo worden je wenkbrauwen al snel lichter zonder dat je met removers in de weer moet

Wenkbrauwgel

Heb je wenkbrauwharen die het liefst alle kanten op wijzen? Dan is wenkbrauwgel perfect om je wenkbrauwharen te fixeren. Zie het als een soort haarlak voor je wenkbrauwen.

Wenkbrauwpoeder

Wenkbrauwen kun je prachtig accentueren met een wenkbrauwpoeder en het is zachter dan een potlood waardoor het een heel natuurlijke look geeft. Een hele dag lang. Wenkbrauwpoeder is geweldig op een wat nattere basis zoals op foundation, of wanneer je een wat vette huid hebt. Het poeder pakt hier goed op en zal lang blijven zitten.

Wenkbrauw potlood

Een wenkbrauwpotlood gebruik je om de natuurlijke kleur van je wenkbrauwhaartjes te versterken en je wenkbrauw vorm in model te brengen. Met een wenkbrauwpotlood kun je je wenkbrauwen tekenen en kun je dus ook extra haartjes bijtekenen waar je geen haartjes hebt. Als je tussen de bestaande wenkbrauwhaartjes tekent, krijg je een voller effect.

Wenkbrauw highlighter

Een highlighting pencil aanbrengen op je wenkbrauwbot is een optionele stap die je dus kunt overslaan, maar als je je wenkbrauwen er echt uit wil laten springen is dit een onmisbare stap. Waarom? Benefit omschrijft het als een instant brow lift. Hoe je je wenkbrauwen hebt bijgetekend of ingevuld ziet er een stuk strakker uit als je een lijntje highlighter eronder trekt. Daarnaast ziet het stukje huid onder de wenkbrauw er een stuk frisser uit waardoor je ook wakkerder oogt en het als het ware je ogen opent.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.