Henna brows zelf doen

Wil jij jouw Henna brows zelf doen maar weet je niet hoe, wat en waarmee? Ontdek hoe jij in 10 stappen perfecte brows creëert.

Henna Brows zijn een enorme trend en niet zonder reden. Als je goede henna brows laat zetten of dit zelf goed doet is het resultaat prachtig en zal je flink complimentjes scoren. Hoe je zelf dit doet leggen we je uit in 10 duidelijke stappen. Daarnaast geven we je ook we nog 8 gratis tips weg. Wil jij jouw Henna Brows liever niet zelf doen maar laten doen? Lees hier meer over onze Henna Brow behandeling.

Stap 1: Henna brow patch test

Net als bij de reguliere wenkbrauw verf en haarverf is het mogelijk dat je een allergische reactie krijgt van de henna verf. Om dit uit te sluiten is het verstandig om een paar dagen van te voren een patch test uit te voeren. Door een stipje henna verf op je arm aan te brengen en dit 15 minuten in te laten trekken weet je binnen 48 uur of je geen allergische reactie hebt gehad en is het veilig om henna brows treatment uit te voeren. Wil jij graag henna brows? Doe dan altijd van te voren een patch test. Zo sluit jij een allergische reactie uit.

Stap 2: Het bepalen van de juiste kleur henna brows

Er zijn verschillende kleuren Henna verf verkrijgbaar en het is belangrijk dat als je de verf gaat aanbrengen op jouw wenkbrauwen dat deze kleur past bij jouw natuurlijke wenkbrauw kleur. Gebruik dus geen zwart als jouw natuurlijk kleur blond is maar kies voor een lichtere variant die goed bij jouw blonde haar past. Begin altijd met licht en ga eventueel verder met een donkerdere kleur.

Stap 3: Het shapen van jouw wenkbrauwen

Wil jij super strakke henna brows? Dat kan zeker mits jouw wenkbrauwen goed onthaard zijn. Wax jouw wenkbrauwen met een parelmoer hot film wax die al jouw donshaartjes verwijderd. De parelmoer hot film wax breng je met een spatel aan. Zodra deze uithardt trek je m zo van de huid af waardoor wenkbrauw ook dat strakke resultaat krijgt. Als laatste gebruik je daarna jouw favoriete tweezer om de allerlaatste wenkbrauw haren te verwijderen. Nu zijn je wenkbrauwen perfect geshaped en kan je genieten van jouw mooie volle en super strakke henna brows!

Stap 4: Het mengen van de brow henna

Neem de brow henna en doe 3 a 4 scheppen in een glazen dappendish of een plastic cup. Voeg hier de BrowTycoon Aqua aan toe. (voor 1 schep poeder 2-3 druppels aqua)
Mix dit door elkaar totdat het een “soja” achtige substantie wordt.
Laat de henna even staan zodat het op kamertemperatuur kan komen voordat je het bij de klant gaat aanbrengen.

Stap 5: Het reinigen van de de huid met scrub

Scrub voorzichtig de huid in en rondom de wenkbrauwen, met BrowTycoon scrub. Zo krijg je zoveel mogelijk losse, oude huidcellen weg. Zodra de dode cellen van de hoornlaag zijn verwijderd, kan de henna zich beter hechten aan de nieuwe, gladde huid laag.
Handig om te weten: Henna trekt alleen in die hoornlaag van de de huid. Afhankelijk van de huidtype en de juiste nazorg kan een henna behandeling tot maximaal 1-2 weken zichtbaar zijn op de huid en tot wel 8 weken op de haartjes.

Stap 6: Het reinigen van de wenkbrauw met shampoo

Maak de wenkbrauw schoon met BrowTycoon Shampoo.
Verwijder de shampoo met een vochtig watje.
De bedoeling is om een schone en vetvrije huid te krijgen.
(Heeft de klant een vette huid gebruik dan tevens 70% alcohol om de huid vetvrij te maken)

Stap 7: Het aanbrengen van de brow henna

Breng de BrowTycoon pasta aan in witte kleur om zo de huid te beschermen waar geen verf dient te komen. Mocht je dit niet hebben dan kan je daarvoor in de plaats Vaseline gebruiken als goed alternatief. Breng de henna aan met een kwast (dmv een duwende beweging(stempelen) breng de eerste laag aan en laat deze drogen (ca. 1-2 minuten) en breng nog een laag aan.
Voor een intensievere kleur breng nog een een derde laag aan op de wenkbrauwen
Laat de henna minimaal 15 minuten op de wenkbrauwen en de huid intrekken. Hoe langer je de henna laat intrekken hoe dieper je in de huid dringt. Mocht je een foutje maken kan je dit na aanbrengen direct corrigeren met de corrector of een tint remover.

Stap 8: Aanzet verwijderen

Wil jij graag dat mooie ombre effect? Verwijder de aanzet na 5-10 minuten met een vochtig (niet te nat) doekje of wattenschijfje met gewoon water. De mooiste wenkbrauwen creëer je als de wenkbrauw van licht naar donker uitloopt wat je “Ombre Brows” noemt.
Stap 9: Verwijder de rest van de henna
Verwijder de rest van de henna met vochtige watten met daarop castor olie. (Gebruik castor olie ook als allerlaatste stap ter bescherming)

Stap 10: Finishing touch

Hou jij van die super strakke perfectly shaped brows? Gebruik eventueel concealer om m te perfectioneren. Door een highlighter te gebruiken net onder je wenkbrauw geef je jouw wenkbrauw die extra lift.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.