Foundation aanbrengen

Foundation aanbrengen en de 6 meest gemaakte fouten voorkomen. Ontdek hoe je foundation op de juiste manier aanbrengt. 6 simpele stappen.
Foundation, fond de teint is de basis in onze make-up routine.
Veel jongere dames gebruiken een foundation als basislaag om daarna de rest van hun make-up aan te brengen.
Ook de wat oudere dames gebruiken een foundation, BB cream, CC cream of een getinte dagcrème.
Net als met foundation gelden deze fouten ook voor de andere producten behalve de foundation.
In dit artikel lees je over de 6 meest gemaakte fouten met het gebruiken van foundation en leer je ook hoe je dit kunt voorkomen.
Mocht je na het lezen van dit blogartikel willen reageren dan kan dat in de reacties onder het blogartikel.

De verkeerde kleur aanbrengen

Een foundation zorgt ervoor dat je huid er mooi en egaal uitziet.
Om ervoor te zorgen dat je huid er egaal en flawless uit komt te zien is het belangrijk om te weten dat je foundation het dichtst bij je eigen huidskleur moet passen oftewel. Je foundation mag niet donkerder of lichter zijn dan je eigen huidskleur. Je voelt m denk ik al wel aankomen… Vaak wordt een foundation gebruikt om het gezicht een extra kleur te geven aan het gezicht. Om meer kleur aan je gezicht te geven daar gebruik je een blush voor of een bronzer. Geen foundation! Een te donkere (of te lichte) foundation is dan ook vaak het resultaat van verkeerd licht tijdens het testen en of kopen van je foundation.
Het beste kun je een foundation testen bij daglicht en dan pas kopen! Dat bespaart je een miskoop.

Te veel foundation aanbrengen

Je kan niet genoeg blijven werken in laagjes. Laagje voor laagje en zo dun mogelijk aanbrengen. Dit is een hele belangrijke om te onthouden wanneer je je foundation gaat aanbrengen op de huid.
Het maakt dan ook niet uit of je het met een kwast, beautyblender of met je vingers aanbrengt.
Teveel foundation gebeurd bijna iedereen. Probeer je foundation te zien als een betere versie van je eigen huid.
Je wilt graag een zo egaal mogelijke huid en dit creëer je het beste door een beetje foundation aan te brengen op de bovenkant van je hand. Je hand is eigenlijk je schilderspallet. Je werkt dus vanaf de hand op je gezicht. Let er ook op dat de huid op je voorhoofd en je neusbrug dunner is dan de rest van je gezicht. Dus hier heb je dus ook minder foundation voor nodig. Dat is misschien wel een nieuwtje voor je.

Foundation aanbrengen als camouflage

Heb je wat oneffenheden en een paar pukkeltjes in je gezicht? Gebruik een foundation niet om dat weg te werken, want daar is een foundation niet voor. Wil jij graag die pukkeltjes, oneffenheden en die paar kleine imperfecties wegwerken? Gebruik hiervoor een camouflagestick. Daar zit ook meer kleurpigmentatie in wat ervoor zorgt dat je het mooi en natuurlijk kunt camoufleren. Ga niet met een foundation kwast over je hele gezicht heen en dus ook niet over dat ene puistje. Dit zorgt er alleen maar voor dat het juist opvalt en het kan er dan ook juist uitzien als een aangekoekt laagje bovenop je pukkel en dat wil je absoluut niet.

Foundation aanbrengen als concealer.

Een concealer wordt aangebracht onder de ogen met als resultaat een wat frissere oogopslag. De huid onder de ogen heeft ook een andere kleur dan de rest van je gezicht. Gebruik daarom geen foundation als vervanger voor concealer onder je ogen. Wanneer je een concealer gebruikt is de kleur max 2 tinten lichter dan je eigen huidskleur. Weet je nog dat je foundation het dichtst bij je eigen huidskleur moet zijn kwa kleur dan weet je bij deze dat een foundation geen concealer is.

Het vergeten van de nek, de hals en decolleté

Vaak wordt de nek/hals en decolleté vaak vergeten tijdens het aanbrengen van je foundation. Is het heerlijk zonnig weer en je draagt geen dikke coltrui is het mooi als de de kleur verloop van je kaak naar je decolleté mooi en verzorgd overloopt. Mensen moeten natuurlijk niet denken dat je een masker speciaal voor Halloween op hebt. Kort gezegd; Het ziet er echt ontzettend lelijk uit wanneer je een mooi shirt met v hals aan hebt en je alleen de foundation in het gezicht hebt aangebracht, maar niet de rest naar je decolleté vergeten bent of niet meegenomen hebt.

Foundation aanbrengen die over datum is

Alle make-up heeft een houdbaarheidsdatum. De foundation die je gebruikt heeft ook een houdbaarheidsdatum. Als het goed is moet er op elke verpakking van het cosmetica product een logo staan of vermeld staan hoe lang de foundation goed is om te kunnen gebruiken.
Bij de houdbaarheid van melk zeggen ze weleens dat je eraan moet ruiken om te weten of het over de datum is want dan ruikt het niet lekker. Ditzelfde geldt dus ook voor je foundation. Je kan het misschien ook merken aan de textuur die veranderd is in een droge en onstabiele textuur.Wij mensen hebben best wel een goede reukvermogen, goed genoeg om erachter te komen dat je een nieuwe foundation moet aanschaffen. Aan alles komt een eind.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van wat wij doen?

Volg ons via jouw favoriete social media kanaal.

Wat leuk dat je op mijn blog bent. Ik doe mijn best om wekelijks minstens 1 blog artikel te plaatsen met tips & tricks over alle faceten van beauty. Je zult vooral artikelen over wimpers, wenkbrauwen en make-up tegen komen.

Metta

Eigenaresse , Beauty by Metta

Andere blog artikelen waar je blij van wordt.

Wimpers verlengen op verschillende manieren

Wie wilt het niet? Mooie wimpers voor een sprekende uitstraling. Bij Beauty by Metta kan je jouw wimpers laten verlengen op verschillende manieren. Wimperextensions, lash lift, tips voor langere wimpers, je leest het allemaal in dit artikel. Wimpers verlengen Wil jij...

Henna brows verzorgen

Het eerste wat je moet weten is dat henna brows verschillen van regulier geverfde wenkbrauwen. De henna brow verf blijft namelijk ook op de huid zitten. Hier volgen een paar punten die je kunt navolgen na een henna brow behandeling om er zo lang mogelijk plezier van...

Mooie wenkbrauwen met 5 tips

Wil jij voor je zelf mooie wenkbrauwen creeren maar weet je niet precies hoe? Ontdek deze tips voor de perfecte wenkbrauwen. 100% zeker succes. Bepaal de vorm van je mooie wenkbrauwen De vorm van jou mooie wenkbrauwen bepaal je zo: Je kan jouw wenkbrauw lengte bepalen...

Meer beauty

Stralen als nooit tevoren?

Ontdek welke beauty behandeling bij jou past.